Image by Tomas Tuma

Hoe alles met elkaar is verbonden

Menselijk Fundament werkt vanuit het holistisch gedachtengoed dat alles met elkaar is verbonden als onderdeel van een groter geheel. Een persoon is bijvoorbeeld onderdeel van een gezin, een gezin van een familie, een familie van een samenleving, een samenleving van een land, etc. Des te breder wordt gekeken, des te meer factoren een rol spelen. Ons talent is dat wij deze brede blik combineren met diepgang en zo tot de kern van jouw situatie of vraagstuk komen.

Meer dan symptoombestrijding

Het is heel logisch om te focussen op iets dat direct voor handen is. Bijvoorbeeld het verhelpen van een hoofdpijn door middel van een aspirine. Of het instrueren van iemand die het even niet meer weet door te zeggen wat te doen. Dit pleisterplakken geeft snel resultaat, maar er bestaat een kans dat het 'onderliggende probleem' gewoon op achtergrond door blijft gaan. Dat is waarom Menselijk Fundament graaft naar het patroon binnen de situatie, de gevoelens die daarbij omhoog komen en het gedrag dat daaruit ontstaat. Want door een rotte plek bij de wortel aan te pakken, kan er weer iets moois uit groeien dat zich over meerdere leefgebieden uitstrekt.

Menselijke Leefgebieden

Een leefgebied is een thema waar ieder mens op zijn of haar manier mee te maken heeft. Er zijn acht leefgebieden waar Menselijk Fundament mee werkt, namelijk: lichamelijk functioneren, huisvesting, financiën, sociale contacten, dagbesteding, zingeving en zowel praktisch- als psychisch functioneren. Al deze leefgebieden richten zich op een onderdeel van het dagelijks leven waarin we jou kunnen ondersteunen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

mika-matin-PEQF05GeIAI-unsplash-4.jpg

Wij dragen bij aan een gezonde wereld

Trees for All plant bomen in Nederland en over de hele wereld. Door het planten en herstellen van bossen helpen we in het compenseren van de CO2 uitstoot. Als gecontracteerde donateur dragen al onze sessie bij aan een groenere wereld.

 

 

Een vrijblijvende kennismaking?

© 2020 Copyright Menselijk Fundament