Image by Tomas Tuma

Verbinding

Menselijk Fundament werkt vanuit het gedachtengoed dat alles met elkaar is verbonden als onderdeel van een groter geheel. Een persoon is bijvoorbeeld onderdeel van een gezin, een gezin van een familie, een familie van een samenleving, een samenleving van een land, etc. Des te breder wordt gekeken, des te meer factoren een rol mogen spelen. Ons talent is dat wij deze brede blik combineren met diepgang om zo tot de kern van jouw situatie en hulpvraag te komen.

Meer dan symptoombestrijding

Het is heel logisch om te focussen op iets dat direct voor handen is. Bijvoorbeeld het verhelpen van een hoofdpijn door middel van een aspirine. Of het instrueren van iemand die het even niet meer weet door te zeggen wat te doen. Dit 'pleisterplakken' geeft snel resultaat, maar er bestaat een kans dat het onderliggende probleem gewoon op achtergrond doorgaat. Dat is waarom Menselijk Fundament zoekt naar het patroon binnen de situatie, de gevoelens die daarbij omhoog komen en het gedrag dat daaruit is ontstaan. Want door een rotte plek bij de wortel aan te pakken, kan er weer iets moois gaan groeien.

Menselijke Leefgebieden

Een leefgebied is een thema waar ieder mens op zijn of haar manier mee te maken heeft. Er zijn acht leefgebieden waar Menselijk Fundament mee werkt, namelijk: lichamelijk functioneren, huisvesting, financiën, sociale contacten, dagbesteding, zingeving en zowel praktisch- als psychisch functioneren. Deze leefgebieden richten zich op een onderdeel van het dagelijks leven waarin we jou kunnen ondersteunen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

mika-matin-PEQF05GeIAI-unsplash-4.jpg

Samen maken we een positieve impact

Trees for All plant bomen in Nederland en over de hele wereld. Door het planten en herstellen van bossen helpen we in het compenseren van de CO2 uitstoot. Als gecontracteerde donateur dragen al onze sessie bij aan een groenere wereld.

 

 
Wildlife

Een vrijblijvende kennismaking?