Begeleiding Jeugd & Gezin

Met een fijn gevoel

aan je dag beginnen.

Als jongere heb je het recht om veilig op te groeien. Om trots te zijn op wie je bent en wat je kunt. Dat is de beste basis om sterk en weerbaar in het leven te staan. Ook als het even tegenzit, want opgroeien is niet altijd makkelijk. Er zijn regelmatig momenten met 'groeipijn'. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Menselijk Fundament helpt door middel van gesprekken waarin je samen met jouw begeleider gaat praten over wat je lastig vind en hoe je dat kunt aanpakken. Tijdens deze gesprekken doen we leuke (creatieve) oefeningen en leer je veel over jezelf. Daar nemen we uiteraard ruim de tijd voor.

Het Begeleidingstraject

1. Kennismaken met thee/koffie of fris

Er wordt een afspraak gemaakt met jou en je ouder(s) om te praten over wat je dwars zit. Deze kennismaking is gratis en je hoeft niet direct te beslissen wat je wilt doen.

2. Verkenningstocht

(1-2 gesprekken)

We maken een gezellige start, hier wordt samen met jou gekeken wat er nog niet wil lukken en wat je daaraan zou kunnen doen.

3. Begeleidingsplan

(1-3 gesprekken)

Door middel van praten, oefeningen en korte opdrachtjes kom je erachter wat je graag wilt en gaan we kijken welke doelen je zou willen bereiken.

4. Begeleidingstraject

(# gesprekken)

Nu ga je aan de slag met de doelen uit jouw plan. Om jou zo goed mogelijk te helpen wordt er wekelijks of tweewekelijks afgesproken hieraan te werken. Daarnaast zullen we iedere 4-6 weken even afspreken met je ouders erbij.

Gemeentelijk 

Sociaal Wijkteam

Voor begeleiding is het noodzakelijk te melden bij het gemeentelijk sociaal wijkteam. Willen jij of je ouders graag even met ons overleggen? Zie de contactpagina voor onze contact gegevens en een overzicht van de sociaal wijkteams waar Menselijk Fundament mee samenwerkt.

© 2020 Menselijk Fundament | welkom@menselijkfundament.nl | 06 34 09 41 14 | IJskelderlaan 3941 HS, Doorn