Image by Andrzej Kryszpiniuk

Samen aan de slag

Wij zien balans - en de weg ernaartoe - als een dynamische beweging waar iemand zijn gehele leven mee bezig blijft. Het is een continu proces van leren en groeien. Bij Menselijk Fundament zetten we deze beweging in gang door middel van een persoonlijk begeleidingstraject. Dat kan bij jou thuis, bij ons op kantoor of lekker in de buitenlucht. Ons doel is dat je die balans op gegeven moment zelfstandig leert aanvoelen en bijsturen.

 

Werkwijze - Originalme2.png
Creëren | Een goed begin

Tijdens deze vrijblijvende kennismaking gaan jij en je zorgcoach kijken of jullie een goed gevoel krijgen bij de samenwerking. Samenwerken draait om vertrouwen en dat staat tijdens het eerste contact centraal. Niet direct overtuigd? Slaap er gerust een nachtje over en maak later een beslissing.

*Jonger dan 18 jaar? Dan willen we in ieder geval een van je ouders uitnodigen om ook bij het gesprek aanwezig te zijn.

Ontdekken | Durf te delen

In jouw leven ben je meerdere uitdagingen tegengekomen. Wij horen graag over jouw verleden en ook over jouw wensen voor de toekomst. Voel je vrij om in je eigen tempo telkens wat meer van jezelf te laten zien. Rome is niet in een dag gebouwd en jij ook niet. Samen met jou willen we een plan maken voor jouw hulpvragen en het gewenste resultaat.

Waarmaken | Vind je ritme

Bij iedere vervolgstap zullen onverwachte situaties optreden; zowel tegenslagen en uitdagingen als succeservaringen. Hoe ga je daarmee om? Wat motiveert je? Wie kan jou misschien even helpen en op welke manier? Soms helpt het om grenzen te verleggen en anderzijds om grenzen te stellen. We gaan op zoek naar jouw ritme en vertrouwen om stap voor stap verder te gaan.

Evalueren | Blijven bijsturen

Zo af en toe is het tijd om pas de plaats te nemen en te kijken waar je naartoe gaat. Te begrijpen waar je bent door te weten waar je bent geweest. Deze evaluatiemomenten zijn een perfect middel om te kijken of je nog steeds dezelfde wensen hebt en of de manier waarop je die probeert te bereiken nog steeds (voor jou) werkt.

**Jonger dan 18 jaar? Dan stellen we voor om iedere 4 - 6 weken even te evalueren met (een van) je ouders erbij.

Wat past bij jou?

Ieder persoon zit anders in elkaar

daar houden we rekening mee.

Vieze handen
Praktisch

Ben je wat ze noemen een 'echte doener' en zit je waarschijnlijk het liefst met je handen in de klei en past de praktische benadering goed bij jou. Door middel van praktische uitdagingen zal je steeds meer succes ervaringen opdoen die jou richting je persoonlijke doelen brengen.

Leestijd
Rationeel

"Ik denk dus ik ben' is een passende spreuk van Descartes om de rationele benadering te omschrijven. Hierin wordt aandacht besteed aan jouw manier van denken en op welke manier jouw persoonlijke overtuigingen je helpen- of juist tegenwerken in het leven. 

Image by Aron Visuals
Intuïtief

Het bekende 'onderbuik gevoel' is kenmerkend voor de intuïtieve benadering. Onze zintuigen verzamelen constant informatie, meer dan wij bewust verwerken. Door de samenwerking met je gehele lichaam aan te gaan zal jouw intuïtie gaan spreken.

Wildlife

Een vrijblijvende kennismaking?